CESTA PO THAJSKU - Phi Phi Islands , Monkey Beach, Maya Beach


Thajsko veľmi láka ľudí na nielen svoje skvelé podnebie ale aj rôznorodosť krajiny a nádherne prírodné úkazy. Jedným z najpopularnejším súostrovím v Thajsku sú aj Phi Phi ostrovy. Tvoria ich najmä dva veľké Koh Phi Phi Don a Koh Phi Phi LeH a niekoľko menších.

Ostrovy boli ešte nedávno takmer nedotknuté rukov človeka a boli naozajstným rajom na zemi. No v 80tých rokoch po vydaní známeho filmu The Beach s Leonardom DiCapriom tieto ostrovy zažili veľký boom a nával zvedavých turistov či fanušikov. Teraz to už na ostrovoch vyzerá inač, je tam plno rezortov barov a krásnych pláži s mnosžstvom turistov často v podnapitom stave. I napriek tomu tam nájdeš veľa krásnych úkazov, pláži a zážitkov ako kajakovania, potapanie či šnorchlovanie a objavovanie okolitých ostrovov a ľahšia turistika. Pláže sú  s bielým pieskom a krásnou modrou farbou mora.
Pre milovníkov nočného života každý večer na pláži sú množstvo párty, ohňových shows či alkohol.

Pileh Lagoon  

Krásna Lagúna s ešte krajšou modrou farbou vody a obklopená útesmi. Skúsili sme si tam aj šnorchlovanie. Bol to skvelý zážitok, je tam vidieť korále a rôznofarebné rybky či iné živočíchy. 

Monkey Beach

Táto pláž ma celkom sklamala. Síce je fajn sa ísť pozrieť na pláž plnú opíc. Ale už nie na pláž plnú turistov ktorý sa nevedia dočkať fotky s opicou. Celkom až smutno mi prišlo keď som videla toto všetko. Opice boli pekné a smiešné. No vedia byť aj  veľmi drzé , nám dokonca preplávala z pláže až na loď. Našťastie nestihla nič ukradnúť. 

Bamboo Island 

 Tenton ostrov je národným parkom a preto je potrebne zaplatiť poplatok za vstup doň resp. naň. Určite sa to oplatí ostrov bol nádherný a mal krásne pláže.

Maya beach

Pláž známa z už spomínaneho filmu The Beach. V tomto období je zatvorená kvoli veľkému znečisteniu vďaka turistom  ale aspoň sme si ju pozreli z lode.

Viking cave

Veľmi zvláštne miesto. Jaskyňe v útesoch pri pobreží. Sú tam postavené lešenia z bambusov. Žijú tam miestny obyvatelia, ktorý tam vraj zbierajú nejaké veľmi cenné hniezda vtákov, ktoré sa využivaju v luxusných reštauráciach.

Pláže 

Wang Long Beach, Nui Beach, Loh Lana Beach, Long Beach 


Ostatné

Skvelý výhľad  z PhiPhi ViewPoint Resort , šnorchlovanie pri Shark Pointe. 
















Bamboo Island








Maya Beach



Monkey Beach



Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ROWENTA Elite Model Look -Style 8

TRY-ON HAUL