Epic 3 DAY TRIP TO BRIGHTON



Asi najznámejšie prímorské mesto v Anglicku je Brighton. Je to len hodina od Londýna a určite to stojí za návštevu. Mesto je naozaj unikátne a ponúka naozaj všetko. Ruch a zábava v meste. Pokoj a energia pri mori na pláži. Dostaneš sa sem z Londýna vlakom či autobusom. V meste som bola tri dni a určite sa tam chcem ešte vrátiť. Prešla som si tie známe aj neznáme miesta v Brightone. Zopár vám ich sem spíšem a ukážem na fotkách.




Brighton Palace Pier
Tradičná zábava na mole, plno jedla, ľudí, farieb, kolotočov, herných mašín kde zopár libier neodoláte využiť a utratiť na hry. Nachádza sa na Brighton Beach, kam sa dostaneš z autobusovej stanice len zopár krokmi. 

Brighton Beach
Dlhá, kamienková pláž, ako inak plná atrakcií, obchodíkov, reštaurácii a farieb.

Royal Pavilion 
Veľmi exoticky vyzerajúca budova. Ktorá slúžila ako kráľovská rezidencia.

British Airways i360
Super moderná rozhľadňa v tvare ufa.  S výhľadom na celé mesto vo výške až takmer 140 metrov. Určite odporúčam.

West Pier
Mólo západne od Palace pier. Bolo pôvodne postavené na prilákanie turistov kde bola koncertná sieň a neskôr lunapark a čajovňa. V roku 1975 však došlo k bankrotu a mólo dnes už len chátra.


Hove Beach and huts
Popri pláži smerom z Brightonu do mestečka Hove vedie cesta popri mori plná plážových chatiek, ktoré žiaria rôznymi farbami. Určite to stojí za to sa tam ísť prejsť a odfotiť sa pritom. 


Cliffs
Útesy sa nachádzajú hneď za mestom ale rôzne iné aj ďalej od mesta. Najlepšou možnosťou je si požičať bicykle a zájsť kúsok za mesto, alebo ak máš viac času kľudne aj pešo ak obľubuješ pešiu turistiku ako som to urobila aj ja. Útesy sú obrovské, pôsobia mohutne a silno.


Uličky s obchodmi
North Laines bazar- Naozaj pestré a šialené uličky plné rôznych obchodíkov s najmä lokálnymi produktmi, umením, oblečením, ručne vyrábanom sortimente ale aj bary či funky kaviarne.


Farebné domy
Aby tých farieb nebolo málo v Brigtone, nachádza sa tam aj ulica plná farebných domčekov. Ulica sa nazýva Blaker Street.


Prístav- Brighton Marina




Brighton Palace Pier






Brighton Beach















Royal Pavilon





 

British Airways  i360


West Pier





Hove Beach a farebné plážové domčeky








Cliffs





North Laines Bazar







Ulica s farebnými domčekmi






Brighton Marína






Ak ťa zaujíma aj iné mesto v Anglicku, skús tento článok o meste OXFORD! 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ROWENTA Elite Model Look -Style 8

TRY-ON HAUL