TOP 8 to do in Cambridge


Mesto ako také  ti asi nemusím veľmi predstavovať. Určite si už o ňom počul/a. Ak ťa láka navštíviť toto mesto, Univerzitu, či člnkovanie po rieke Cam alebo iné ďalšie zaujimavosti v meste, tak čítaj ďalej. Cambridge je naozaj staré, univerzitné mesto. Cambridge Univerzita je druhá najstaršia v UK po Oxforde. Neviem si ani predstaviť aké magické by to bolo študovať v tomto meste.  Z Londýna sa sem dostaneš najjednoduchšie vlakom za hodinu aj niečo. Mesto je len 80km od Londýna na severovýchod. Po meste je veľmi jednoduchá dostupnosť úplne všade ku všetkým atrakciám a pamiatkam   hlavne i  pešo. Nepotrebuješ míňať na autobusy či iné dopravné prostriedky po meste. A dokonca za jeden celý deň stihneš vidieť všetko dôležité a nasať riadne množstvo histórie ale aj  študentskej atmosféry.





Cambridge University 

Asi hlavný dôvod návštevy mesta sú univerzitné colleges. Každá z nich je výnimočná architektúrou ale i históriou. Mnohé z nich však nie sú dostupné cez víkendy. Tie naj z nich sú:

St John´College
Corpus Christi College
Peterhouse College- najstaršia a jedna z najmenších college v Cambridge.
Trinity College
Queens College
King´s College a Kings College Chapel



Cambridge University Botanická záhrada

Botanická záhrada Univerzity sa rozprestiera  na ploche 40 akrov a každý si tam nájde to svoje. Krásne záhrady, skleníky, fontány, jazierka či parky. V parku sa nachádza aj strom, ktorý inšpiroval Isaca Newtona k jeho objavom vo fyzike. 

St Mary the Great Church
Jeden z väčších kostolov, ktorý patrí Univerzite. Vstup dovnútra je zadarmo avšak ak chceš vyjsť hore na vežu kostola musíš zaplatiť vstupné 5 libier. Určite ti to odporúčam, keďže z hora je výhľad nie len na celú Univerzitu ale i mesto a okolie. Proste nádhera.

Most Mathematical Bridge

Matematický most, ktorý spojuje dve časti Kings College cez rieku Cam. Matematický sa nazýva vraj preto lebo je tvorený mnoho mnohouholníkmi a tak tvorí pevnú konštrukciu.

Cambridge market square
Trhy na námesti kde najdeš naozaj takmer všetko. Knihy, Vinyl platne, CDs, šperky, oblečenie, doplnky ale i jedlo či nápoje.


Wren library 

Univerzitná knižnica.

River punting- člnkovanie

Ak sa ti predsa len nechce spoznávať mesto po vlastných, môžeš využiť punting alebo člnkovanie na typických člnoch po rieke Cam ktorá preteká cez univerzitné mesto pomedzi fakulty a iné časti školy.

Parker’s Piece park
Park kde si môžeš po obede prísť trocha oddýchnuť od chodenia po meste, spraviť piknik či hrať hry.




Cambridge University


















Cambridge Botanical Garden









St Mary Great Church view

 






Mathematical Bridge




Market Square




 




River Punting




Cambridge city








Ak rád objavuješ univerzitné, historické mestá v Anglicku určite sa bež pozrieť aj do OXFORDU! Pozri článok. TU

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ROWENTA Elite Model Look -Style 8

TRY-ON HAUL