Dovolenka v septembri ? Pula.


September pre väčšinu znamená začiatok školy, koniec prázdnin a voľného času. Ja som to donedávna mala takto tiež. No tento rok sme sa rozhodli ísť na dovolenku až v septembri. Celkom sme sa aj báli, kedže počasie nepredpovedali zrovna najlákavejšie ale našťastie počasie bolo úžasne priam dokonale až na jeden deň kedy pršalo doobedu.  Dnes je už prvý jesenný deň, vonku prší už od rána a je pochmúrne počasie, ideálne na zaspomínanie na dovolenku a napísanie tohto článku.Fotiek mám naozaj veľa a dúfam že sa vám budú páčiť. 
Vybrali sme si destináciu v Chorvátsku na polostrove Istria, konkrétne mesto Pula. Určite mnohí z vás poznáte toto mesto alebo ste o ňom aspoň počuli. Je to krásne síce menšie prístavné mestečko, ktoré očarí svojou architektúrou a kultúrnim životom. Naozaj toto mesto je pestré a ponúka mnoho atrakcií či pamiatok. I keď bol september neboli sme jediný na dovolenke. Turistov bolo kopec, počasie skvelé,čiže určite  sa oplatí aj po skončení sezóny. My sme v jeden večer natrafili na krásny festival v amfiteátri. Bol to naozaj zážitok, stretli sme tisíce mladých ľudí,takže naozaj to tam žilo. Práve ten amfiteáter podľa môjho názoru je najkúzelnejším prvkom tohto mesta a určite aj najväčším lákadlom pre turistov či dovolenkárov. Amfiteáter totiž pripomína veľmi známe Koloseum v Ríme. Pobrežie je tvorené obrovskými skalami ,ktoré sa dajú využiť na skákanie do vody z výšok. Prístup do mora je teda troška zložitejší vďaka skalám a útesom preto je potrebné vyhľadať umelo vytvorené pláže na ktorých je ale nádherne. Jednoducho každý si nájde to čo má rád. 
Veľmi známe v tomto meste sú aj osvetlené žeriavy v lodenici,ktoré vyzerajú naozaj čarovne po zatmení. Tam sme trávili pri lodenici takmer každý večer pri zapadaní slnka.

Navštívil si už mesto Pula? Poznáš ho? 




Komentáre

  1. Tohle město jsem ještě nenavštívila, ale je to tam nádherné. My jsme taky byli na dovolené teď v září a taky si nemůžeme stěžovat. Právě naopak, všude bylo o dost méně lidí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poslední dva roky s přítelem nejezdíme jindy na dovolenou než právě v září. Loni jsme také navštívili Chorvatsko a užívali jsme si, že jsme měli pláže, které v sezóně praskají ve švech jen sami pro sebe. Bylo to úžasné. Ale už jsme byli trošičku později- jeli jsme předposlední zářijový týden a to už nebylo úplně na noční koupání. Letos jsme vyrazili 11. na deset dní na Sicílii a bylo to úžasné. Člověk si prodlouží léto. Červenec- Srpen u nás teplý je, září už je chladnější, takže tím, že se vyrazí takto pozdeji si to teplo člověk užije víc a ještě se nemusí tlačit s davy turistů.
    Přítel Chorvatsko miluje, já ho moc neznám, ale Pula vypadá dobře, díky za tip!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ROWENTA Elite Model Look -Style 8

TRY-ON HAUL