Marocký Hollywood - Aït BenHaddou

                                       

Počul si už o Marockom Hollywoode? Je to veľmi obľúbené miesto pre filmových tvorcov. Natáčalo sa tam mnoho kultových filmov z prostredia africkej atmosféry a histórie. Táto opevnená dedina leží pozdĺž bývalej karavánskej trasy medzi Saharou a Marrákešom. Patrí medzi krásny príklad marockej hlinenej architektúry a od roku 1987 je zapísaná do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. 

Opevnenie dediny pochádza už z 11. storočia ale predpokladá sa, že žiadna z budov nie je staršia ako zo 17. storočia. Dodnes tam vraj zopár rodín žije ale väčšina sa presťahovala na druhú stranu rieky do novšej a modernejšej dediny.

Prehliadkou dediny natrafíš na mnoho miestnych predajcov, ktorý predávajú rôzne suveníry a miestne výrobky. Najviac si to užiješ ak prehliadku absolvuješ spolu s miestnym sprievodcom. 

Na miesto sme sa dostali spolu so skupinou turistov v rámci výletu na púšť Sahara. Toto miesto je dosť odľahlé od väčších miest a preto je to asi najjednoduchší spôsob ako sa sem dostať pokiaľ necestuješ vo svojom prenajatom aute po celom Maroku čo by bolo ideálne. 

Vstupné na obhliadku bolo naozaj symbolické a s radosťou sme zaplatili a podporili miestny turizmus. Platili sme len 30 MAD na osobu( čo je približne 3€).

Na poslednej fotografií uvidíš zoznam najlepších filmov, ktoré sa natáčali práve na týchto miestach. 













Navštívil/a si už toto miesto? Ak nie, chcel/a by si? 

Komentáre

  1. V Maroku jsem ještě nebyla. Ale je možné, že jsem už viděla nějaký film, který se v Aït BenHaddou natáčel. Mám dojem, že je mi to místo povědomé. A máš pěkné fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem pekne. Odporúčam navštíviť nie len toto miesto ale i Maroko ako také.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ROWENTA Elite Model Look -Style 8

TRY-ON HAUL